galawesh

Hammarbysjöstad

Om hammarby sjöstad. Det varunder 1980-talet ett industriområde som ett ganska förfallet ställe där man mest tog sig igenom för att komma fram till sin slutdestination. Vad som egentligen kallas Hammarby sjöstad kan diskuteras väldigt mycket och en del menar att sjöstaden bara innefattar området som ligger mellan Mårtensdal och sickla udde.

Hammarbys spännande sjöstad må vara ny vad gäller bostadbebyggelse men området har länge varit centrum för många olika slags aktiviteter.
Att anlägga bostäder i Hammarby vid vattnet kom inte för första gången med planerna inför OS 2004. Faktum är att Stockholms stadsspelare Albert Lindhagen redan 1866 kom med förslaget. Han kom med förslaget om att inreda norra Hammarbyhamnen med bostadshus i samma stil som resten av staden. Hade man haft tillräckligt med pengar så hade kanske detta projekt blivit till verklighet. Tankarna om möjligheten till bostäder i Hammarbyområdet dog aldrig ut och när Hammarbyhamnen inte längre var så viktig som godshamn så tycktes det återigen finnas utrymme för att förverkliga dessa drömmar.


Nu kan blicka tillbaka på detta fantastiska byggnadsprojekt. Hammarbysjöstad lever upp till flera av se miljömål som man satte upp och detta är särskilt om man jämför med liknade projektet som buffés på den tiden.


Man har till exempel lyckats med målen om att ta hand om vatten och avlopp på ett effektivt sätt. Det unika system som finns på plats ser till att man kan återanvända avloppsprodukter för att skapa biogas och även gödsel. När man ser på den miljöpåverkan som det dagliga livet i Sjöstaden har på miljön så har man kunnat konstatera att det handlar om 30-40% mindre utsläpp och energiförbruk än det som gäller för liknande stadsdelar. Man har alltså lyckats riktigt väl och därmed så kan man se detta projekt som en förebild för liknande byggen runtom i världen och även för nya stadsdelar som planeras i och omkring svenska städer.

Bor man i sjöstaden så är det enkelt att ta sig runt. Man kan åka båt så kan man göra det helt gratis och färjorna går under vardagarna och ger en fin utsikt. Annars kan man välja att åka spårvagn. Finns många olika alternativ.
Om man befinner sig på Söder så är det ganska enkelt att promenera ner till Sjöstaden där det finns gott om restauranger och caféer som är särskilt mysiga att besöka under varmare månader då man kan sitta utomhus.

28 november

Dagarna har rusat förbi bokstavligen. Jag mår fortfarande jätte dåligt över min dator och har inte lämnat in den än, ska göra det imorgon hehe. Annars har jag haft trevliga dagar på min praktik där vi har gjort en hel del.

Igår var var jag och Frida på kontoret hela kvällen, vi hade jobbat och åt lunch sedan började vi fixa oss inför kvällen. Drog ut med massa vänner till Ritz där Ken Ring spelade och Hoffmaestro. Inget stort fan av dem men det var sjukt mycket folk ute och en väldigt rolig kväll. Min natt/morgon var lika bra som hela kvällen så jag har varit glad hela dagen över det haha. Jag tog inte många bilder alls men min kollega Martin gjorde det så ska försöka få bilderna av honom imorgon. :)
Dom två sista bilderna har jag lånat från Frida!

concealer palette

Jag har börjat samla på mig massor med smink haha. Jag kommer förmodligen börja jobba med något helt nytt snart så då ska jag ha med mig allting som är mitt!

Den här paletten innehåller 15 stycken olika färger som man både kan använda som concealer och foundation. Det som är bra är att alla nyanser finns där och man kan blanda om det inte finns en exakt färg.
...

Min dator är sönder och allting börjar gå dåligt så det kanske är lika bra att inte blogga heller. Jag är jätte ledsen över min dator eftersom jag har massa bilder och annat jag vill ha kvar men hela hårddisken är paj. Jag har haft världens stressigaste dag och nu tänker jag göra en sak i taget. Vi hörs när vi hörs! Puss och kram


25 november

Ny vecka och äntligen har jag praktik! Dock går jag i skolan varje måndag för en fördjupnings kurs inom hantverk men resten av veckan ska jag tillbringa på vårt kontor och jobba med mode. Jag har redan planerat min andra praktik som är i februari hehe. Nu ska jag till skolan och efter skolan ska jag träffa en vän och fika. Så mysigt. :)


shazia 18 år


För flera år sen när Lunastorm fanns så lärde jag känna två tjejer som jag träffade igår. Ena tjejen har jag haft kontakt med fram och tillbaka dom här åren. Helt sjukt att vi aldrig har träffats under flera år men hon fyllde 18 den här veckan så jag åkte till Köping med Frida och firade henne med hennes vänner! Jag hade så himla kul och alla dom människorna som var där var helt främmande. I slutet av kvällen så kändes det som att man har känt dom längre än bara några timmar haha. Tack Shazia för en super rolig kväll och nu har vi planerat att vi ska göra massa kul framöver. Så glad att jag har lärt känna dom här tjejerna! Bilderna är lånade från Emmeline Padee. :)

Waterproof eyeliner

Alltså världens bästa eyeliner! Den är bra i konstisens och verkligen svart. Jag testade den på handen, efter 5 sekunder försökte jag gnugga bort det men gick inte! Så värd pengarna. Från ELF såklart!
Här har jag dragit två gångerFörsökte gnugga bort det


21 november


Ensam hemma ikväll, vet inte vart jag ska ta vägen haha. Hatar att vara ensam hemma för det har hänt lite grejer här och så tror jag att det finns spöken. Jag tror på sånt.. Men förhoppningsvis är dom snälla mot mig idag. :(

Annars så har jag inte gjort nåt speciellt. Vart i skolan en timme, pluggat, sovit och nu sitter jag här och tänkte ändra lite på min blogg hehe. Ska också försöka ta nya bilder nästa vecka så ska jag köra på en header! Aldrig haft en sån för det är fult men kul och testa på de med. :)

Längtar så himla mycket till imorgon! Frida ska fixa mina naglar imorgon sen ska vi jobba! Wiho. :D

HD MATTIFYING CREAM FOUNDATION

Jag har shoppat massa den här månaden så det kommer saker varje dag haha. Idag hade jag 3 paket att hämta ut, och det var mitt smink från E.l.f!

Tänkte testa något nytt, det här är precis samma foundation som jag använder men det känns bättre att bättra på med denna. Den kallas också "on-the-go". Hoppas den är bra! :)