galawesh

så får du tid att träna

1. Sänk dina ambitioner – Tänk att den träningen som blir av är den bästa. Om du får loss 20 minuter en dag, eller kanske bara 15 minuter, så är det toppen. Att sätta ambitionerna för högt kan lätt leda till att du blir besviken på dig själv. Livet är en karusell som lätt kan snurra för fort och inte alltid i den riktning man hade tänkt sig. Saker händer på vägen. Boka in de lite längre träningspassen och de lite tuffare passen de dagar där du verkligen vet att du har tiden. Dom andra dagarna kör du några minuter här och några där.

2. Vardagsmotion – Underskatta inte vardagsmotion. Forskning visar att stillasittande är vår största bov till ohälsa idag och att vardagsmotion kan öka ditt välbefinnande och din hälsa enormt mycket. Gå eller cykla till jobbet. Ta en promenad på lunchen eller en kvällstur efter middagen. Istället för att sitta i ett konferensrum och ha möte på dagen, flytta ut mötet i naturen under tiden ni tar en promenad. Det blir både trevligare och mer effektivt. Behöver du ”sitta” i ett långt samtal, gör det gåendes istället.

3. Hitta en träningskompis – Det är helt normalt att känna ett visst motstånd till träningen ibland. Vissa dagar har vi inte det där drivet som behövs för att komma iväg. Med en träningskompis blir det lättare. Ni kan peppa varandra. Har du ett möte med en kompis i löparspåret är det svårare att hoppa av än om du hade varit själv.

4. För dagbok – För dagbok över din träning och dina framsteg. Skriv ner hur du mår och hur du kände före, under och efter ditt pass. Det kan bli en kul morot när du tittar igenom den emellanåt. Som en extra klapp på axeln över vad du har presterat. Varje pass du skriver ner blir ett kvitto på din väg framåt mot ett sundare och hälsosammare liv.

5. Dramatik i löpspåret – Ladda hem en ljudbok och plugga in i öronen när du ger dig ut på en rask promenad eller i löpspåret. En spännande bok kan få vem som helst att glömma bort tid och rum. Rätt som det är har du sprungit fem kilometer utan att ens tänka på det. Satsa på en ljudbok med mycket dramatik.20 november

Godmorgon. Är så himla glad, har fått en espresso maskin. Så nu dricker jag chailatte hihi. Det var inte lätt att få igång den, stod kanske i 20 minuter och tänkte innan vi fick igång den. Annars så gjorde inte jag mycket mer, har inte sovit hemma så ska snart få skjuts till skolan snart, eller ska förbi kontoret och hämta lite saker jag har glömt först. Sen har jag skola till 5.. Nu ska jag fortsätta med det jag gör sen åka. Puss


Mysis hos min syster.


Skönhetspodden avsnitt 5

Kl 20.00 kommer det nya avsnittet. Tänk att vi hunnit spela in 5 avsnitt! Det ser säkert jätte enkelt ut, tänker ni. Men vi har faktiskt en tanke bakom det här och det blir inte alltid som man vill. Men det kan bara bli bättre! :)

http://www.orebroguiden.com/guidentv/
På länken ovan kan ni kolla in det nya avsnittet!


Bilder från förra gången! Och våran modell är så jäkla snygg, hon är perfekt för det här!

Thank you palmolive

Palmolive har sponsrat med alldeles nya produkter till Skönhetspodden. Vi kommer att prova dessa produkter och sedan recensera dem i ett avsnitt för er som vill köpa dessa produkter när dom kommer ut i butik! :)


Tack så mycket. :)

Sminka bort mörka ringar

Jag har skrivit ett inlägg om varför du får mörka ringar under ögonen igår, nu tänkte jag skriva hur man kan sminka över mörka ringar på 3 steg!

Steg 1
Välj en bra concealer som är en eller två steg ljusare än din hudton. På så sätt blandas den mörkare delen under ögonen med det ljusa sminket och det blir en mer naturlig look.

Steg 2
Applicera löspuder över samma område för att hålla concealern på plats.

Steg 3
Använd en borste eller svamp när du smetar på concealern, annars kan oljan från dina fingrar råka torka bort sminket.

Kom ihåg:
Fläckconcealers är tjockare och krämigare vilket fungerar bättre på exempelvis finnar, så se till att inte förväxla denna med en ögonconcealer.

Ett annat tips är också att äta mycket vitaminer, B, C och K vitaminer är bra för att motverka problemen. Det sägs att kivi och lakrits också kan ha en positiv effekt för detta!
18 november


Vårt 5e avsnitt spelades in idag. Vi visar hur man sotar ett öga, på två olika sätt! Sminket är från palina och dom har verkligen många olika ögonskuggor i varje nyans typ haha! Det är typ hälften på bilden.. Jaa annars så har det varit segt idag, kom hem sent så har jobbat lite, städat HELA mitt rum. Får panik av allt damm nu när dom håller på att renovera så jag tog tag i det själv. Känner mig stolt. :D nej nu ska jag bädda ner mig, ska kolla paradise hotel som kommer alldeles strax! :)

Varför får jag mörka ringar under ögonen?

Jag fick den här frågan för ett tag sedan och jag tänkte berätta för er varför man får mörka ringar under ögonen. Jag kommer göra ett inlägg efter denna där ni kan få tips på hur man sminkar över mörka ringar!

Det finns två typer av mörka ringar. Om området under ögonen är blålila eller rödtonat så är det nedbrytningen av blodets naturliga pigment som orsakar färgskiftningarna. Detta problem är vanligt hos personer med ljus hy, eftersom blodådror är mer synliga då.

Har du istället problem med bruna, gula eller gröntonade missfärgningar så kan livsstilsfaktorer som rökning spela en stor roll. Men även personer som aldrig rökt kan drabbas, ex kan pigmentsamlingar orsakade av solskador bli mer framträdande kring ögonen.

Sömnbrist är en klassis syndabock när det gäller svullnad och missfärgningar, likaså stress. När kroppen är stressad ökar blodflödet till kroppens inre organ, vilket gör huden i ansiktet blekare, och de blåa partierna under ögonen framträder ännu tydligare.


18 november

Hann inte blogga igår då jag hade mycket att göra när jag kom hem. Har planerat min vecka och sen så ska jag bokat in lite kunder som ska fixa naglarna. Jag har beställt nytt material som förhoppningsvis kommer nästa månad och har sålt det mesta jag har kvar. Ska ta bild på allt annat jag vill få sålt så ska jag samla på mig nya saker hihi. :) nu ska jag iallafall iväg till skolan någon timme, senare ska Frida och jag spela in avsnitt 5. :)Vapiano

Letade runt i stan efter en restaurang med god mat eftersom Vapiano hade fullt och inga bord lediga förrän 45 minuter så vi tog några varv runt gamla stan ihopp om att hitta nåt men gick tillbaka till Vapiano efter 45 minuter ändå haha. Det var super gott! :)
Imorse tog jag sovmorgon och just nu sitter jag på tåget mot Hallsberg. Går väldigt segt men snart hemma, wiho.

Jag hade inte skinnjacka på mig, tack och lov för det var så himla kallt i Stockholm.....

15 november
Myskväll delux. Det har varit en lååååång dag idag och jag ska äntligen få sova snart! Jag har haft det super härlig här i huvudstaden och nu är det dags att ta nya dag inför morgon dagen!!!!!!! Jag älskar faktiskt mitt liv och ingen, verkligen ingen kan trycka ner mig nu. Jag har hittat min punkt och jag kommer stå här, hela tiden för ingen kommer någonsin dra mig ner! Jag vill sova nu så ska inte skriva mer, jag är glad för alla möjligheter jag fått och får hela tiden. Man måste uppskatta livet lite mer hehe. Kram från en trött tjej

hela sverige bakar

Jag är helt fast vid det här programmet. Jag har köpt TV4play för att kolla på säsong 1 och igår så var det final men det missade jag så jag ska kolla på det nu på tåget hihi.