galawesh

Tänker du på vilka nagelkedjor du stöttar?

Nagelbranschen växer, det är väldigt populärt, fler och fler utbildar sig. Alla gör inte det lagligt heller och nu har det börjat uppmärksammas, många nagelkedjor från andra länder fuskar kan man väl säga. Dom fixar arbetstillstånd för folk som kommer ifrån vietnam, dom får betala 22 000 dollar(140 000 svenska kr) endast för arbetstillståndet sedan får dom 1000 dollar i månaden (6500 svenska kr) för att jobba 60h/vecka.

Jag är under utbildning och tar betalat för mitt material, jag har valt att inte göra så mycket naglar för jag vill ha mer kunskap. Men tänk på när ni går till en RIKTIG salong, betalar 300 kr för ett set naglar, tror ni dom pengarna kan täcka deras hyra, moms, utgifter, material osv? Det är ju självklart att dom inte tar ut någon riktig lön. Jag är med i en grupp där dom diskuterar sånt här och nu har jag faktiskt tänkt om. Jag stöttar inte någon nagelsalong som inte behandlar sina anställda bra, inte betalar rätt osv.

Jag kommer ju också komma hit någonstans, då jag förhoppningsvis startar eget eller något liknande. Jag kan ju inte direkt leva på 300/per kund om pengarna ska täcka alla andra utgifter. Jag lär ju ha fler jobb vid sidan av isåfall. Man ska göra rätt och det är de jag stöttar. :)

Här kan ni lyssna och läsa när SR har tagit upp detta!


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas