galawesh

USA Los Angeles

Fick en kommentar om att jag skulle berätta om resan och tänkte göra ett inlägg för er om den!

Min resa blev så jäkla lyckad. Jag åkte ju direkt efter studenten och hann verkligen inte ens andas ut student stressen... Men wow vilken upplevelse. Vi bokade hotell första veckan från Sverige. Sedan åkte vi till Santa Monica och bodde i ett hus. Vi var nära till allt! Det var så sjukt skönt. I området vi bodde i fanns det massa kändisar men vi såg faktiskt dom inte... Men där var det bara stora och snygga hus. Efter 4 dagar åkte vi till Venice Beach.
Där bodde vi på hostel och det innebär att man bor med 4 eller 6 andra människor i samma rum. Det ligger mitt i allt, så fort man går ut har man stranden utanför och vissa klubbar låg mittemot. Att bo på hostel var inte så billigt, det kostade 55 dollar per natt, och det är alltså 370 svenska kronor. För 55 dollar kunde man gå lyxigaste hotellet i vegas typ. Men så är det och det som var så bra med hostelet var att det var folk från över allt i världen, jag lärde känna så himla mycket människor och vi bodde där 1,5 vecka innan vi åkte till vegas. Dagarna där spenderades på stranden, shopping, äventyr och allt annat jag skrivit i bloggen. Bästa kvällen var andra kvällen då mina roommates hade party på rummet och jag kastade boken mot fläkten i taket så lampan gick sönder haha, alla andra som hade flyttat in till det rummet undrade varför den var sönder,lol. Alla dagar på hostelet var så grymma. Vi kom hem med shoppingpåsar hela tiden och alla ba, are you rich????? Haha vi ba eh nah, vi måste äta bröd nu typ. Så fort någon undrade om shopping ställen så sa dom alltid till oss haha.

Vi åkte till vegas i 4 dagar. Det var så värt! Så skönt att byta miljö och göra nåt annat. Vi träffade en hel del roliga människor och shoppingen där var galen. Vi hade lämnat resväskorna i Venice för dom var för tunga att bära med sig så jag hade bara en vanlig svart väska och fick knappt plats med mina nya kläder och skor... Det var inte dyrt att bo eller äta i vegas!

Vi avslutade våra 4 dagar i venice med härliga människor.

Totalt gick min resa på 50.000 totalt. Det som har kostar mig mest var hotell/hostel.

Shoppingen kommer efter men det var så värt. Allt var så billigt. Typ H&M där borta har inte samma priser som i Sverige. Allt är super billigt och det finns massa unika affärer. Jag köpte massa märkes klänningar och skor för halva priset av vad dom skulle kostat här.

Maten var helt okej, vissa ställen var dyrare och andra ställen hadeqq god mat men billigt. Jag åt mat ute varje dag förutom in till det sista då jag köpte massa mat i en market och lagade själv i köket.

Upplevelser och sånt kostade också mycket pengar, typ universal studios kostade 170 dollar och det är över 1000 kr. Men det var värt att se allt!

Under tiden jag var borta så fick jag massa frågor om hur jag hade råd med resan. Jag förstår inte varför det är en sån viktig grej att veta? Jag har jobbat för mina pengar och när jag bokade resan köpte jag biljetten med mina spar pengar och var så jäkla säker på att jag skulle åka. Jobbade så himla mycket för att komma iväg. Jag har nog aldrig slösat så mycket pengar så det kändes sjukt och ba, 50k är borta nu... Men det var värt varenda cent haha!

Mina förväntningar var så himla höga, tänk allt man sätt på bilder och runt om. Det var min dröm att få besöka Los Angeles sen jag var 13 år. Jag sa alltid till mina föräldrar att jag ska flytta dit när jag blir 18. Jag fick dom alltid att släppa en tår genom att säga det. När jag var inne i andra veckan kom jag på mig själv, Galawesh, du är här, gör nåt!!!! Nu får du äntligen uppleva det här. Det var som att jag var i en helt annan värld. Alla människor, gatorna, miljön och speciellt värmen, allt det där fick mig att inse, det är här jag ska vara.
Under min resa har jag träffat på otroligt bra kontakter och det är via dom jag ska ta mig dit igen. Och det är ganska snart....


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas