galawesh

Köra traktor

Efter några veckor med timbetalt ändrade dom vårt kontrakt. När vi kom till hostelet blev vi lovade 50$ per bin. Efter att ha pratat med folk på hostelet första dagen om det blev dom chockade och sa att är slaveri jobb så jag pratade med managern och sa att jag inte ville jobba för det och vill gärna ändra. Han ändrade mig och Fran till paid per hour. 21$ i timmen. Men eftersom jag bara är 19 så fick jag 19$/h vilket var skit eftersom vi gjorde exakt samma jobb och jag fick mindre. Jag bestämde mig för att åka till en annan farm där dom plockar paprika. Efter att ha sagt upp mig och bestämt mig för att åka lördagen efter så försökte jag bara bita ihop och köra det sista. Det enda som fick mig vara glad just då var att jag skulle byta ställe.

Jag var så trött, hela kroppen skakade, jag hade ont i ryggen varje dag, mina ben värkte från alla blåmärken och sår. Allt var bara så skit och när jag fick reda på att jag fick mindre pengar var det droppen. 
Dagen innan jag ska åka så ringde han upp mig och sa att jag måste vänta yttligare en vecka eftersom det inte fanns något att plocka än.. Det gjorde mig ännu mer förrvirrad och ledsen. Jag bestämde mig för att stanna kvar och bara köra. Just då får vi reda på att hela kontraktet är ändrat. NU ska vi få betalat per bin. 40$ för en bin med color picking, vilket menas ENDAST dom röda äpplen på träden. 35$ för att plocka alla äpplen på träden. 
Så vi gjorde gruppen delat i 2. Första dagen gick bra, vi gjorde 3,5 bins var. Eftersom vi hade chansen att träna upp oss till att bli snabba medans vi var timbetalat så gjorde det inget för vi tjänade lika mycket. Bara att vi fick jobba ännu hårdare... 

24 fulla väskor fyller en hel bin. Är det bara röda äpplen man ska plocka tar det längre tid men plockar man alla äpplen på träden går det snabbt. Att fylla en bin med bra äpplen på träden tog oss 30 minuter. På en hel dag gjorde vi 16 bins tillsammans.

 

Jag fick lära mig köra trakor och det var jätte kul tills jag gjorde illa hela min kropp genom att köra över en stock, berättar mer om det i ett annat inlägg haha! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas