galawesh

Kategori: BEAUTY TIPS

Hur du får lägre hår - tips

Här kommer tips till alla er som vill påbörja eran process till längre hår! Ni som vet inte så växte min blogg enormt när jag började lägga ut skönhetstips i början och det var då bland annat mycket om hår. 

Här kommer 3 behandlingar jag verkligen kan rekommendera. 

1. Jag har tipsat om denna förut men kommer fortsätta. Det är vanlig vinäger som används i håret i duschen. Håret ska vara täckt i vinäger och låter det värka 5-10 minuter varje gång du duschar. Det är inte den godaste lukten men kan lova att den är nyttig för håret. 

Vinäger är inte super dyrt, det spelar ingen roll om det är ett bra märke men den kan kosta runt 30kr. 

2. Kokosolja var den mest effektiva metoden för mig. Det var den som satte igång hela växten i mitt hår, kändes det som. Den funkar på samma sätt som vinäger och den här är lite dyrare men mycket bättre. Den kan också vara dryg men se till att den ska in mer i hårbotten än i topparna då effekten kommer från botten. Självklart är det bra i längderna med men denna typ av olja är svårt att få ur håret, så därför får det inte bli för mycket.
Den här oljan kostar runt 70 kr men finns en drös andra och där spelar det inge heller någon roll vilket märke du använder. 

3. Avokadoolja är faktiskt en helt ny metod för mig. Jag visste inte att det fanns avokadoolja innan jag flyttade till Sydney och då testade jag en liten burk när jag var där nere och har känt att håret har blivit mycket friskare sen dess. Har dock inte använt den kontinuerligt men det är en av dem bästa ''produkterna'' jag använt med snabbt resultat. 

 

Lycka till! =)

 

 

 

Hair talk

Jag har klarat mig länge med min utväxt men snart får det nog vara haha. Jag färgade håret första veckan i Januari, så min utväxt är ungefär 4 månader gammal bara. Med det har jag ju också varit i solen 1,5 månad med konstant sol när håret varit uppe i en toffs så solen har inte tagit så mycket på underhåret. Vilket resulterar i att det är mycket olika färger just nu. Jag gillar färgen jag har men inte att utväxten är med. Men jag har en mousse där färgen är nr 6(vilket är en mer mörkare chokladbrun) och jag tänkte faktiskt testa den för första gången och se om det kanske blir någon skillnad. Kanske samma färg i hela håret, det vore något. 
Det är inte heller längesen jag klippte håret, känns som att det bara växer och växer, klagar inte. Är glad över jag är en utav dom som ALDRIG någonsin använt löshår. Det ni. ;) 

 

Alexander Wang lanserar parfym för Balenciaga

Alexander Wang lanserar parfym för Balenciaga. Han har varit creative director sedan 2012 och tankarna om en parfym har varit högt på listan för Wang. Nu har han lanserat den första parfymen som är gjord i en stilren, modern och arkitektionisk design i sprucket, frostat glad där hela inspirationen till utseendet kommer från marmorgolven från deras första butik i Paris. 
Doften sägs ska passa både kvinnor och män och den kommer i noter av trä och liljekonvalj. 

 

YSL lanserar läpp olja och gör succé

Ja ni läste rätt. Läppolja. Sephora kom ut med läppbalsam med färg som fortfarande har läpparnas naturliga färg. Det är pigmentet som samverkar och det är också så att samma färg ser helt olika ut på olika läppar. Men nu har YSL kommit med Volupte Tini-In-Oil som har gjorts av en nyutvecklande teknologi Colour Link Fuser vilket menas att oljorna och pigmenten inte ska repellera, den har 5 huvudingredienser så som: aprikoskärnolja, korianderfruktolja, jojobaolja, passionfruktsolja och macadamiaolja. 

YSL är först i världen med att lansera olja för läpparna vilket gör stora skönhetsjätten på topp för mig! 


Oljan kommer i dessa färger och ligger på $32. 

 

 

Hur fick du bort akne?

Jag har inte skrivit om det sen jag åkte från Norge och det har hänt mycket sen sist. Jag fick ju mycket utskrivet från min läkare som inte funkade. Jag började med Duac precis när jag åkte till USA och pigmenten i ansiktet blev jätte dåligt då den bleker huden. Jag hade bara den på kvällen innan jag la mig och på morgonen var jag tvungen att tvätta ansiktet noga eftersom man ABSOLUT inte ska sola med den! Det skulle ta 6 veckor innan första resultat och det hände inget på första månaden. Andra månaden blev det lite bättre men såfort jag rörde ansiktet så kom det upp fler. Slutade med den och började med en ny serie som jag fick skickad av LUMENE Bright Touch. Jag använde bara cleansern i ansiktet då. Det började bli bättre och nu har jag fortsatt med moussen. 

Bright Touch är egentligen bara en helt vanlig cleanser men den funkade bra för min hud. Jag har som sagt inte dom röda märkerna kvar och när jag får dom är det endast när min period kommer haha. 
Jag har dock köpt en annan kräm som är 7% från USA och den funkar väldigt bra. Min hud mår mycket bättre nu iallafall. Det är lite kvar men det får ta sin tid.

DUAC är på recept dock. Den kostar 400 kr och varar bara i 2 månader. Den är ganska stark men gav mig inte så mycket skillnad.. 


Den andra bilden är lånad!!!! Men det är så den ser ut. 

 

Därför ska du satsa på mustasch i november

Skaffa mustasch och du bidrar med en god gärning. Under novermber månad är prostatacancer i fokus. Det är DIN uppgift att sprida det budskapet. 

Oktober månad uppmärksammas av bröstcancer, november är prostatacancerns månad. Det är den vanligaste sjukdomen som förekommer av formen cancer för män. Enligt Vårdguiden drabbas 9000 män i Sverige varje år. Det betyder alltså att var tionde man får det under sin livstid. 

För tio år sedan så startade dom organisationen Movember Foundation som står för att förbättre hälsan för män i hela världen. 
Genom att odla en mustasch under november månad hoppas organisationen på att få igång samtal kring ämnet i samband med att männen förändrar deras utseende. 

Alla ni män och pojkar som läser bloggen, nu kan ni stödja den här kampanjen. 

Så här går det till: 
1. Var med i utmaningen
2. Slätraka dig den 1 november för att spara ut mustaschen under 30 dagar. Det är upp till dig vilken typ du vill satsa på. 
3. Använd mustaschen till att starta samtal om mäns hälsa och prostatacancer i synnerhet.
4. Donera om du vill ha fortsatt forskning inom området. Du kan också köpa produkter eller donera en summa pengar HÄÄÄÄR

Så här sköter du ditt skägg - guide

Skägg kommer alltid att vara den hetaste accessoaren för män. Oavsett om du har lite stubb eller helskägg så är det viktigt att du tar hand om det.

* För att få till ett bra skägg gäller det att ha koll på sin ansiktsform. Har du ett avlångt eller ovalt ansikte bör du trimma håret närmare på undersidan av hakan. Lämna gärna en bit längd på kinderna för att få en bra balans. Till en rundare ansiktsform kan du skapa längd genom att lämna mer hår på hakan och trimma ned kinderna mer. 

* Ett bra skägg går inte för högt upp på kinderna och slutar vid toppen av adamsäpplet. När du har en skaplig form trimmar du ned konturerna på halsen, nacken och kinderna. Du kan även kamma din mustasch och klipp bort alla hårstrån som går ned över din läpplinje.

* Schamponera ditt skägg varannan dag och kolla efter udda hårstrån varje vecka. Om du behöver använda en rakhyvel för att ta bort hår från nyckelben upp mot adamsäpple. Raka alltid medhårs. Om du vill mjuka upp skägget så kan du använda skäggolja några dagar i veckan. 

* Vill du ha skäggstubb och känner dig mer bekväm med det så finns det en del saker att tänka på. Det är redskapen som spelar stor roll här, du ska använda en justerbar trimmer som inte lämnar mer än 3mm. Även här bör du göra det medhårs. Pausa gärna för att kolla hur looken ser ut. 

* När du är färdig kollar du mustaschen och tar bort alla ensamma hårstrån. Växer håret högt upp på kinderna kan du fina till konturen paralellt med käklinjen. 

* Det är viktigt att du kollar till skägget varannan till fjärde dag, beroende på hur snabbt ditt hår växer. Håll det alltid jämnt och ofläckigt. 

* Tvätta alltid skägg och ansikte dagl

* Var inte rädd för att prova dig fram. Skägget kan bli din bästa vän om du sköter det rätt.


Själv vet ni nog vad jag tycker med tanke på mitt gamla inlägg om skägg som fick så mycket uppmärksamhet haha. Jag tycker det är fint och jag tycker att min bf har det snyggaste skägget! 

Budgetknep

Ibland vill vi göra dom här skönhetsbehandlingarna som kostar skjortan, men här kommer lite tips från mig på hur du kan vara snäll mot plånboken. 

Drick vatten!
Istället för att dricka läsk så drick alltid vaten. Det är mycket bättre. Inga missfärgningar på tänderna så du inte behöver göra dyra tandblekningar! 

Olja in håret.
Kluvna toppar trivs bra i olja, i vilken som helst! Lägg inte pengar på dyra oljor. Jag kör alltid kokosolja när jag inte har en bra olja hemma. 

Vardagsmotion.
Det är viktigt att röra på sig, du behöver inte alltid vara på gymmet för att röra på dig. Gå ut och gå minst 30 minuter om dagen, raska promenader. Ibland kan det vara kul att bara känna det friska. 

Tvätta händerna ofta.
Se till att tvätta händerna och även du som är kille, kolla under naglarna! 

Sov ordentligt.
För att vara snygg och fräsch är den billigaste medicinen att sova. Du blir piggare och fräschare. + inga påsar runt ögonen. 

Gör det själv.
Många behandlingar som sker i en salong kan du göra hemma. Som att färga och plocka ögonbryn går lätt att göra hemma. Ansiktsmasker och skruppa kroppen kan du lätt göra själv i badrummet. 

 

Frisk hy

Som ni vet så förändrades mitt ansikte rejält under april/maj. Jag fick stora finnar och röda blodkärlar som bara spred sig över kinderna. Jag har haft problemhy innan, men det hade aldrig varit så illa. Min hy har varit dålig pga mycket stress innan. Men det var droppen när det inte löste sig med någonting. Jag trodde först att det bara var tillfälligt men när det blev mer och mer blev jag rädd. Mina kinder var numera täckta av massa blodkärlar och finnar. Det var hemskt. Jag mådde så dåligt under den perioden och det hade hänt så mycket annat men jag försökte vara glad iallafall. Jag fick gå till en hud doktor som skrev försut ut tabletter, det hände inget, sedan skrev hon ut en kräm till mig och under 2 månader i sträck fick jag ta den krämen. Det gav inte så mycket skillnad men det blev ju bättre och bättre. Nu idag har jag bara 3 små blodkärlar kvar och dom kommer väl gå bort så småningom. Jag är så glad att det blev bättre för jag har mått ganska dåligt över det. Nu känner jag mig frisk i ansiktet och så fort jag kommer hem ska jag köpa nya ansikts produkter. 

 

Men det jag ville komma fram till i det här inlägget att det är skönt att ha en frisk hy och man mår så bra. Här kommer lite tips om hur du kan få en frisk hy!

 

1. Rengör inifrån och ut.
Börja dagen med ett varmt glas vatten med citronsaft för att hjälpa kroppen att avlägsna toxiner. Drick även mycket vatten för att återfukta huden. 

2. Lev sunt.
Ät sunt och se till att du får fem bitar av frukt eller grönsaker varje dag. Motionera regelbundet och sov mycket. 

3. Se upp för varmvattnent.
Ljummet vatten rengör huden lika bra som varmt vatten utan en uttorkande effekt. Avsluta duschstunden med att smörja in dig med en hudkräm.

4. Skydda huden. 
Det är viktigt att du skyddar huden, om du solar eller åker skidor. Använd alltid solskyddsfaktor 30.

5. Rök inte.
Rökning är en av de faktorerna som är bakom tidigt åldrande. Det orsakar rynkor och syretillförelsen i blodkärlen.

6. Återfukta huden.
Det är viktigt att återfukta huden, det bidrar mycket till en frisk hud. 

Nu mår min hud så mycket bättre men jag kan erkänna att dom här månaderna i Norge har inte varit sunda alls... Jobbigt att jobba inom restaurangbranchen hehe. 

 

Är ditt läppstift farligt?

Det har kommit ut en artikel om att läppstift kan vara farligt. Nämligen fullt med kemikalier. Det är framförallt dom ljusa som det är mest kemikalier i. Dom kan även orsaka allvarliga hälsoproblem. Det innebär att det kan vara alltifrån muskelproblem, hormonrubbningar och förgiftning av tungmetaller till upphöjda risker av allergier. Dom farliga ämnena är parabener, metakrylat, bl och kadmium. 
För att undvika dom är det viktigt att du köper ett kvalité läppstift! 

 

Här är de farliga kemikalierna

Triklosan

Ett vanligt förekommande konserveringsmedel. Har kopplats till muskel- och hjärtproblem. 

Propylparaben

Kan orsaka hud- och ögonirritation.

Retinylpalmitat

En form av vitamin A som kan vara giftigt för gravida kvinnor. 

Tokoferylacetat

Känt som vitamin E-acetat. Måttligt farligt. Kan orsaka hudirritation, fjällning, nässelfeber och blåsor.

Paraffin

 

Förekommer ofta i mycket liten skala. Kan på lång sikt orsaka skador på tandemaljen som i sin tur kan orsaka karies.

För dig som vill ha lockigt hår


Överschamponera inte

Ditt hår är extra känsligt när det är lockligt så det är hög risk för att det kan bli torrt om du överdoserar schampo. Du ska tvätta håret max 2 gånger i veckan.

Använd balsam – ofta
När du har lockligt hår så behöver du mycket fukt. Passa på att använda balsom dom dagarna du inte tvättar med schampo. 

Ånga håret
Stanna kvar en stund i badrummet efter du kommit ut från duschen och låt håret suga åt sig ångorna. Detta kommer att föryngra håret och hjälpa lockarna att krulla ihop sig utan att bli "frissiga". 

Hitta rätt värmeverktyg

Du måste välja rätt värmeverktyg. Frisörerna brukar tipsa om att det bästa är när det är anpassat för just ditt hår. Ha inte för högvärme, om du lyckas bränna fingrarna så är det för hög grad. 

Toppa var tredje månad
För att hålla håret i så bra skick som möjligt rekommenderas att du bokar in en klipptid ungefär var tredje månad för att göra dig av med kluvna toppar och främja tillväxt.

Klipp det inte för kort
Lockar ser oftast bättre ut när håret är lite längre då de får en finare form än när håret är kort. Därför varnas ofta de med riktigt lockigt hår för att klippa det för kort.

 

NYX SOFT MATTE LIP CREAM


Helt inlove i NYX nya soft matte lip cream. Jag tycker färgerna Milan & Tokyo är super snygga och att det blir matt är ännu snyggare. Finns att köra HÄR för 99 kr. 

HITTA DIN PERFEKTA LÄPPFÄRG

Den perfektaste läppnyansen är den som är lite ljusare än din naturliga färg. Det som är knepet är att matta färger får dig att se blek ut. 

PÅ RÄTT SÄTT
Det kan vara svårt att veta på vilket sätt man ska testa läppstiftet på. Det bästa sättet är att testa på underläppen. Även i dagsljus för att få en bra effekt. 

SÄSONG LÄPPAR
Det är viktigt att anpassa färgerna efter säsong annars kan det bli dåliga kontraster. På vintern och våren kan du behöva en ljusare nyans eftersom dina läppar är bleka. Byt till en mörkare färgton till sommaren och i början av hösten när dina läppar har fått mörkare färg av solen. 


JÄMFÖR INTE 
På samma sätt som en parfym kan lukta olika på vissa personer så behöver inte ett läppstift se likadant ut på alla. Om färgen ser bra ut på din vän så betyder det inte att du kommer passa i det. Alla har olika hudton på läpparna. 


EXPERIMENTERA
Våga sticka ut! Om du tycker att mörkt passar dig men inte riktigt vågar, kör. Det finns egentligen inga måsten på vilken färg du ska bära. 

 

Top beauty products

Mina nya favoriter för stunden. MACs läppstift, såå bra. Den är i en ljus rosa ton och den sitter inte hela kvällen men läpparna blir så mjuka och sköna.

Make up stores lipliner. Jag köpte den när jag var i Sverige sist. Den heter "cosmo" och det är inte den färgen på bilden, den är mer mörk rosa. Jag har en hel del läpp pennor från make up store och den här är verkligen min favorit.

Sist men minst, "eyeli
ner" från Elf. Jag har den bruna färgen och den använder jag till brynen. Den är perfekt i konsistensen och den bruna färgen passar perfekt till mina bryn. Jag köpte den i USA och där kostade den 15 kr. Men finns att köpa på nätet för 30 kr tror jag. Jag köpte även Anastasias brow kit men den här slår faktiskt Anastasias singel kräm för ögonbrynen.