galawesh

Kategori: fix your NAILS

Pink nude

SÅÅÅ skönt att få bära konstnaglar igen. Jag har ju inte kunnat ha naglar pga jobbet i Norge. Inte för att det inte var okej utan det var svårt att jobba med dom och samtidigt när man står i disken så blir jag blöt och får ånga på händerna så dom bara ploppade. Vissa gånger får man bära, öppna och göra mycket med fingrarna och det var omöjligt med naglarna haha. Det märkte jag när alla naglar lossnade pga att jag inte skötte dom. Men nu, nu är jag såå glad för jag känner mig komplett med naglarna på. Mina nagel saker ska hänga med till Sydney. 
Om ni undrar varför det är snett så är det pga vinkel, alla som jobbar med naglar vet att det är svårt att få en bra bild i rätt vinkel ibland. :) 

 

Packar

Godmorgon! Tidig morgon idag, men jag ska nämligen åka iväg idag så därför är jag uppe tidigt och packar lite kläder. Har köpt en jätte fin klänning på HM och en topp! Visar bättre bilder på dem senare. Nu ska jag packa klart och sätta igång med sminket. Lång tåg resa, men det kanske är lika bra så jag kan göra klart lite plugg! :)
30 mars

Var det bara jag som inte visste att klockan hade ändrats imorse? Blev chockad när jag såg klockan i köket och ba: men nu kan jag ju sova en timme längre och ser sen på mobilen att den hade ändrats. Tur att man har iPhone som gör allt automatiskt haha..
Imorse mötte jag upp min fina vän och vi har shoppat massor! Nu är jag hemma igen för att byta om, ska spela bowling med jobbet idag. Jag är super trött egentligen men orkar ändå inte bara vara hemma. :)

Har kortat ner mina naglar rejält och har en fin orange färg, kände att det var fint nu när våren är här hihi.


Akryl naglar

Idag hade vi kundsalong och jag fick göra ett helt set naglar med akryl. ALDRIG gjort det innan, jag har bara testat akryl. Det gick ganska fort faktiskt. Fick köra tippar på henne och hon ville ha så korta naglar så fick fila ner ganska mycket men min lärare blev jätte nöjd över dessa naglar så nu har jag checkat av detta! :)


Sneak peak....Om ni undrar vad jag har roat mig med dom senaste timmarna så ser ni bilden ovan.. Jag råkade tappa gelé burken på fingret och så va lampan nära så allt har härdats haha vill dö.... Iallafall så hann jag inte klart med andra handen pga de så den får jag fixa en annan dag! Äntligen har jag nya naglar!!!!!! Woppp

Mina naglarJust nu... Dom är alldeles för glittriga och för mycket. Så ska fixa om dom såfort jag har tid. Min utväxt var riktigt grov om man säger så haha. Men det finns fan inte ork till att sitta och göra naglar på sig själv. För det första så är det dö tråkigt och sen tar det 100 timmar också. :) men så hör får dom se ut några dagar till.

Tänker du på vilka nagelkedjor du stöttar?

Nagelbranschen växer, det är väldigt populärt, fler och fler utbildar sig. Alla gör inte det lagligt heller och nu har det börjat uppmärksammas, många nagelkedjor från andra länder fuskar kan man väl säga. Dom fixar arbetstillstånd för folk som kommer ifrån vietnam, dom får betala 22 000 dollar(140 000 svenska kr) endast för arbetstillståndet sedan får dom 1000 dollar i månaden (6500 svenska kr) för att jobba 60h/vecka.

Jag är under utbildning och tar betalat för mitt material, jag har valt att inte göra så mycket naglar för jag vill ha mer kunskap. Men tänk på när ni går till en RIKTIG salong, betalar 300 kr för ett set naglar, tror ni dom pengarna kan täcka deras hyra, moms, utgifter, material osv? Det är ju självklart att dom inte tar ut någon riktig lön. Jag är med i en grupp där dom diskuterar sånt här och nu har jag faktiskt tänkt om. Jag stöttar inte någon nagelsalong som inte behandlar sina anställda bra, inte betalar rätt osv.

Jag kommer ju också komma hit någonstans, då jag förhoppningsvis startar eget eller något liknande. Jag kan ju inte direkt leva på 300/per kund om pengarna ska täcka alla andra utgifter. Jag lär ju ha fler jobb vid sidan av isåfall. Man ska göra rätt och det är de jag stöttar. :)

Här kan ni lyssna och läsa när SR har tagit upp detta!


Upp