galawesh

Kategori: FRÅGOR/SVAR

Pengar, pengar.. ???

Hur har du råd att göra allt du gör? förstår att du har ett jobb men tjänar du ens tillräckligt för att göra allt? 

Det har varit så mycket frågor om pengar på min gamla blogg. Jag har försökt ignorera vissa och vissa ger jag faktiskt svar på. Jag hatar att prata om det för pengar förstör så himla mycket. Visst är det viktigt men jag tycker inte det är något man ska prata om, om det inte är med nära vänner/familj. 

Jag har jobbat, vad är grejen med att tjäna pengar när man jobbar? Fullt normalt. Jag har jobbat och unnat mig, jag har ett sparkonto för Australien som jag inte har på min bank. Jag är lite dålig på det här med att spara så därför är pengarna mer safe någonannanstans. 

Sen lägger jag pengar på rätt grejer också och är ekonomisk. För mig spelar 10-20 kr mycket roll för det blir mycket i längden. 


Yep true, dock tror jag på att money can buy happiness. För om det inte vore för pengarna så kan man ju inte göra/köpa det som gör en glad. Right? :) 

Frågor och svar

Har fått många kommentarer som jag inte svarat på, jag är så dålig på sånt. Men kör alla i samma inlägg så missar ni inget. :)

Åh du är en sån förebild!! Jag är precis som du kurd men har dock lite strängare föräldrar, men shit va underbart att se att en kurd kan stå för att den faktiskt lever i Sverige. Skit i alla som snackar, de är bara avundsjuka:) kram!

Super tack!!!! Det glädjer mig att du skriver det här. Stor kram :)

Är det din kille?

Nej det är inte min kille, ser att det är många kommentarer om just oss. Vi flyttar till två helt olika länder i oktober, han ska följa sin dröm och jag min. Men trots det så är allting så bra mellan oss så jag vill inte släppa detta. Så inte riktigt än.

Har du körkort

Nej faktiskt inte.. Och det är nåt jag skulle vilja ta tag i helst nu. Jag övnings körde ett bra tag innan sommaren men har inte börjat läsa något så jag kanske börjar med det när jag är iväg och reser så är jag förberedd iallafall. Det är lite surt eftersom att ha körkort är sån plus i kanten på nästan alla jobb, speciellt om jag ska söka au pair, så ni som är över 16, börja direkt!

Vad jobbar han med?

Antar att du syftar på S? Han är restaurang chef/bröllops ansvarig och assisterande hotell chef. Det är även det hotellet jag jobbar på. :)

Kan du inte börja göra skönhetsinlägg igen?:)

Jooo jag vill så gärna men tiden finns inte! Saken är att när jag gick i skolan fanns det så mycket dö tid som jag la åt bloggen, nu gör jag ju nåt helt annat än att sitta vid datorn och skriva inlägg. Min tjänst som skönhets skribent på Örebroguiden gjorde det lättare för mig att skriva massa inlägg också. Men jag ska försöka göra så många jag hinner med. :) jag tycker ju det här med skönhet och mode är as kul. Men att jobba med nåt helt annat för tillfället tar all energi.

Hur fick du jobbet i Norge?
Eftersom S är chef så tog han mig hit första gången i maj, sedan åkte jag till USA och efter det behövde jag tjäna lite extra cash, fick jobba på alla bröllop som sker i syrianska lokalen men då kom vi fram till att jag skulle tjäna tre gånger mer i Norge så då anställde han mig. :)
USA Los Angeles

Fick en kommentar om att jag skulle berätta om resan och tänkte göra ett inlägg för er om den!

Min resa blev så jäkla lyckad. Jag åkte ju direkt efter studenten och hann verkligen inte ens andas ut student stressen... Men wow vilken upplevelse. Vi bokade hotell första veckan från Sverige. Sedan åkte vi till Santa Monica och bodde i ett hus. Vi var nära till allt! Det var så sjukt skönt. I området vi bodde i fanns det massa kändisar men vi såg faktiskt dom inte... Men där var det bara stora och snygga hus. Efter 4 dagar åkte vi till Venice Beach.
Där bodde vi på hostel och det innebär att man bor med 4 eller 6 andra människor i samma rum. Det ligger mitt i allt, så fort man går ut har man stranden utanför och vissa klubbar låg mittemot. Att bo på hostel var inte så billigt, det kostade 55 dollar per natt, och det är alltså 370 svenska kronor. För 55 dollar kunde man gå lyxigaste hotellet i vegas typ. Men så är det och det som var så bra med hostelet var att det var folk från över allt i världen, jag lärde känna så himla mycket människor och vi bodde där 1,5 vecka innan vi åkte till vegas. Dagarna där spenderades på stranden, shopping, äventyr och allt annat jag skrivit i bloggen. Bästa kvällen var andra kvällen då mina roommates hade party på rummet och jag kastade boken mot fläkten i taket så lampan gick sönder haha, alla andra som hade flyttat in till det rummet undrade varför den var sönder,lol. Alla dagar på hostelet var så grymma. Vi kom hem med shoppingpåsar hela tiden och alla ba, are you rich????? Haha vi ba eh nah, vi måste äta bröd nu typ. Så fort någon undrade om shopping ställen så sa dom alltid till oss haha.

Vi åkte till vegas i 4 dagar. Det var så värt! Så skönt att byta miljö och göra nåt annat. Vi träffade en hel del roliga människor och shoppingen där var galen. Vi hade lämnat resväskorna i Venice för dom var för tunga att bära med sig så jag hade bara en vanlig svart väska och fick knappt plats med mina nya kläder och skor... Det var inte dyrt att bo eller äta i vegas!

Vi avslutade våra 4 dagar i venice med härliga människor.

Totalt gick min resa på 50.000 totalt. Det som har kostar mig mest var hotell/hostel.

Shoppingen kommer efter men det var så värt. Allt var så billigt. Typ H&M där borta har inte samma priser som i Sverige. Allt är super billigt och det finns massa unika affärer. Jag köpte massa märkes klänningar och skor för halva priset av vad dom skulle kostat här.

Maten var helt okej, vissa ställen var dyrare och andra ställen hadeqq god mat men billigt. Jag åt mat ute varje dag förutom in till det sista då jag köpte massa mat i en market och lagade själv i köket.

Upplevelser och sånt kostade också mycket pengar, typ universal studios kostade 170 dollar och det är över 1000 kr. Men det var värt att se allt!

Under tiden jag var borta så fick jag massa frågor om hur jag hade råd med resan. Jag förstår inte varför det är en sån viktig grej att veta? Jag har jobbat för mina pengar och när jag bokade resan köpte jag biljetten med mina spar pengar och var så jäkla säker på att jag skulle åka. Jobbade så himla mycket för att komma iväg. Jag har nog aldrig slösat så mycket pengar så det kändes sjukt och ba, 50k är borta nu... Men det var värt varenda cent haha!

Mina förväntningar var så himla höga, tänk allt man sätt på bilder och runt om. Det var min dröm att få besöka Los Angeles sen jag var 13 år. Jag sa alltid till mina föräldrar att jag ska flytta dit när jag blir 18. Jag fick dom alltid att släppa en tår genom att säga det. När jag var inne i andra veckan kom jag på mig själv, Galawesh, du är här, gör nåt!!!! Nu får du äntligen uppleva det här. Det var som att jag var i en helt annan värld. Alla människor, gatorna, miljön och speciellt värmen, allt det där fick mig att inse, det är här jag ska vara.
Under min resa har jag träffat på otroligt bra kontakter och det är via dom jag ska ta mig dit igen. Och det är ganska snart....


Frågor och svar.....

Gillar att det trillar in massa kommentarer ibland, sånt där brukar gå i perioder. Ibland tar jag inte åt mig alls av det som kommenteras men sen när jag väl läser kommentarerna om och om igen så inser jag hur fina ni är. :) jag har gått ner så himla mycket på bloggen, från 3000 visningar/dag till 1800som jag ligger på just nu. Men det här gör jag för en extra merit i yrkeslivet. Jag har fått sådana otroliga möjligheter pga att jag har en blogg.

Till era frågor och svar.

Nej jag tränar faktiskt inte. Jag har inte gjort det på några månader eftersom jag inte har mitt gym kort kvar. Plus det är ganska jobbigt att träna så här tätt intill studenten. Det enda jag brukar göra är 100 squats någon gång i veckan sedan äter jag lite som jag vill.

Det här med träning har nog aldrig varit min grej. Jag hatar att träna ensam och när jag vill träna vill jag helst träna med en kille. Det känns mycket bättre då. Jag går inte ihop med tjejer på det sättet. Känns som om man ger mer när det är en kille som pushar en!

När ska jag börja träna igen då??? Ja det är frågan. Hela sommaren kommer jag bo lite överallt och jag har andra saker att ta före än träning. Ja det kallas att man prioriterar. ;)
Vilket super långt inlägg, jag hoppas ni fick svar på om jag tränar. :P

Jag är faktiskt nöjd med min kropp, det borde alla ni där ute vara. Det är ändå DIN kropp. Vill du göra skillnad så är det bara du som kan göra det.

FRÃ…GOR

Det har rullat in en hel del frågor här, så jag tänkte ta och svara på några av dem i ett inlägg. Jag själv tycker det är lättare att hålla koll när man har frågat någon för det är inte ofta man kommer ihåg vilket inlägg man kommenterat.

Gjorde inte du läppförstoring? varför ifrågesätta något som du själv har gjort? är det dags för dubbelmoral?Jo det har jag men det är skillnad på implantat och injektion. Absolut inte, inte dubbelmoral någonstans och jag skulle aldrig få för mig att lägga in implantat i rumpan och har inget emot dom som gör det. :)

Vart kommer klänningarna ifrån? Klänningarna är ifrån Club L

vart är dem ifrån och hur mycket låg dem på? :) svara snabbt snälla Från Club L, dom kostade 69 kr styck!

Har du några tatueringar? Nej men jag vill så gärna tatuera mig, jag vet vad men inte VART... Jag var inne på axeln men kände att jag en vacker dag ska gifta mig och vill inte att den ska vara synlig, det är typ såna tankar jag har. Ska man säga emot dom tankarna???? Så fort jag har bestämt mig vart så kommer jag att göra den.

Hur mycket pengar slösar du på smink o kläder? fin blogg btw! Hm.. jag vet inte riktigt, det är olika. Mars månad har jag shoppat för över 3000 kr då jag la undan lite av min lön och när lönen kom i mars hade jag inte mycket kvar av det jag la till shopping. Men jag köpte faktiskt ett par Jeffrey Campbell så jag är heeeel nöjd! tack snäll du är!! :)

Hur mår du idag ? ::D:D Jag mår super faktiskt! Tack för att du frågar :DWYATT?

Heter du Wyatt på riktigt eller är det bara påhitt?

Får den här frågan hela tiden, ibland orkar jag inte ens förklara för det känns som om jag får förklara mig varje gång och då är det döds seriöst haha. Bara för att folk ska förstå! Iallafall, jag heter egentligen Osmaniyan som är min pappas efternamn, när jag skaffade Facebook för första gången(2009 någon gång) så ville jag inte heta Osmaniyan och ändrade till Wyatt istället. Några månader efter så skildes mina föräldrar och min relation med pappa avslutades på ett sätt då vi inte funkade ihop, det är mer än så men det behöver vi inte gå in på. Efter det så tänkte jag att jag kommer aldrig vara hans dotter(det var det han sa) och då kommer jag aldrig uttala mig om att jag heter Osmaniyan för det är ju faktiskt hans efternamn. Så redan då bestämde jag mig för att heta Wyatt. Och då undrar ni säkert varför jag inte bytte till mammas, men ärligt talat så tycker jag inte det passar mitt namn. Trots att jag gärna hade haft det efternamnet istället.

Nu i efterhand så är Wyatt perfekt, jag heter Wyatt på alla sociala medier och på sätt så tycker jag det är bra eftersom jag ändå inte vill bli igenkänd med mitt riktiga efternamn. Kanske ändrar mitt namn i framtiden också, vem vet haha. Hur många kändisar använder sitt egna efter namn? Rihanna, Jasmine Kara och Nicki Minaj heter nåt helt annat..Svarar på frågor

Tänkte ta och svara på era frågor i ett inlägg eftersom ni kanske inte kollar tillbaka så tror ni att jag inte har svarat haha.

Hur kom du in på fashion week ??
Jag jobbar åt en tidning där jag skriver om mode så det var ett grymt tillfälle för mig att åka dit och bevaka det hela för en artikel i tidningen!

Varför berättar du aldrig om vilka människor du är med i bloggen?
Som vilka människor? Jag är noga med vad jag skriver för jag vet hur mycket det pratas runt om, det är anledningen om du syftar på mina vänner osv så brukar jag faktiskt göra det.

Har du flyttat hemifrån helt? Hoppas du trivs där du är nu bättre :P
Haha jag åker fortfarande hem ibland för jag trivs bra med min familj men det är skönt att ha nära till skolan, jobbet och sen får jag umgås med världens bästa, så jaa jag trivs väldigt bra på båda ställena!

Vilken sko storlek har du hahahaha du see ut och ha små fötter
Hahah skön kommentar, har storlek 36!

Mina läppar

Förstår att ni är nyfikna för att jag har fått massor med mejl(???!) om att jag ska visa mina nya läppar.

Jag tog som sagt 1 ml stylage, gjorde så himla ont när hon tog i sprutan, kände hur ögonen börjades fylla med tårar och jag tänkte för mig själv"de blir snyggt" haha. Anthony var med mig och när överläppen var klar så frågade jag, hur ser det ut? Så svarade han, det ser bra ut så då tänkte jag, okej nu kör vi DET BLIR SNYGGT. Väldigt obehaglig känsla, men det gick fort och jag fick faktiskt bedövning innan! Mina läppar var alldeles förstora efter men nu har det lagt sig mer och mer.. Så jag är super nöjd och själva utförandet var grymt gjort. Hon var så snäll och när jag fyller på nästa gång så är det hos henne!

Om ni är sugna på att fixa era läppar så är det bara att kommentera eller skriva till mig på Facebook så får ni kontaktuppgifter!


Mina läppar före och efter. Ni ser ju hur små läppar jag hade innan. Bilden under är tagen precis efter så dom var lite svullna där.

Favorit concealer

Hej! Gillar din blogg ! :) har du nån favorit concealer ?


Tack vad snällt! Jag använder Make up stores cover all mix efter att ha testat den i skolan. Den täcker super bra och när jag var i Stockholm så köpte jag en studio foundation på burk i färgen beige. Jag använder först concealern, den orange har jag runt ögonen och den gula där jag är röd, efter det lägger jag foundation. Jag kör den foundation när jag känner att jag vill vara lätt sminkad men annars så använder jag den nya från Elf. :)
Frågor

Ibland undrar jag vilka ni är som läser min blogg, och det är super kul när ni ställer frågor, ibland blir jag nästan rädd för vad ni frågar. Jag har ett mål i livet och jag vet hur jag ska ta mig dit. Det kommer kanske inte vara med hjälp av bloggen men ni vet hur internet är. Det är så farligt att man inte vet om det tills en random skickar massa bilder på en som man inte sett förut. Folk är bra på att snoka och jag är riktigt försiktig om mitt namn och vem jag är. Men here we go.


Har du en favorit foundation, isåfall vilken?
Ja det har jag och det är ju såklart Elfs men jag har börjat använda den på burk istället, älskar den.

Raggar du mycket killar på krogen? Du brukar vara ute ofta
Jag vet inte vad som förknippas krogen med för er? För mig är det inte att gå ut och ragga utan mer ha kul. Jag är verkligen inte den som skulle stå och strula i ett hörn eller något liknande, jag är endast där för att ha kul och att umgås med mina vänner är faktiskt bland det bästa jag vet.

Gillar du svåra killar? Om inte varför??
Nej det är inte min typ av killar, sorry. Jag gillar när killar visar intresse än att leka dryg och cool, de stadiet har jag kommit över faktiskt. Det är dumt att leka svår om man är intresserad av någon.

Varför skriver du inte om din familj typ? :)
För det här är min blogg och känner jag för det så gör jag det. :)

Har du planer på att byta bloggportal? Gillar inte Nattstad.
Haha nej inte jag heller men jag trivs bra här, anledningen är enkel: jag gillar när allting är lätt och orkar inte krångla med massa koder osv, sen tjänar jag bra pengar här så det är också en av anledningarna till varför jag har stannat kvar.

Vart har du köpt din jacka? Älskar din blogg!!!
Den är ifrån Zara! Tack vad snällt :))

Upp